Ska lägga en slant på Europa League

Idag ska jag göra det som jag gör sämst – betta på sport. Jag är verkligen inte bra på det. Men det är kul! Som Tottenham-supporter är jag så klart taggad i kväll eftersom Spurs ska spela Europa League mot Fiorentina. Det är returmöte i Europa League och förutsättningarna är att Tottenham måste göra mål. Man fick bara 1-1 hemma på White Hart Lane i första mötet.

Jag tror att Tottenham kan ta sig vidare här. Harry Kane är min nya favoritspelare och han kan nog göra målet som de så behöver. Om han lyckas peta in det någorlunda tidigt så kan vi få en ganska så skön match. För om vi får 0-1 till Tottenham är Fiorentina pressade att göra ett mål och vi kan ligga på kontringar. Får vi 0-2 så är vi vidare. Då måste Fiorentina vinna matchen för att gå vidare vilket alltså innebär minst 3 mål framåt. Det blir tufft.

Andra scenariot är att Fiorentina gör ett mål. Vad händer då? Jo, egentligen förändrar det inte så mycket. För Tottenham är ju tvungen att göra mål oavsett om Fiorentina gör mål eller inte. Om Fiorentina gör två mål så räcker det med två mål från Tottenham också. Detta eftersom man kör med bortamålsregeln i Champions League.

Jag tror att vi har en bra chans här. Du får ungefär 2.50 gånger pengarna på att Tottenham går vidare vilket måste vara spelvärt. Jag tror att det är det i alla fall. Oddsen för att Fiorentina ska gå vidare är samtidigt bara 1.50. Det känns väl snålt. Underskatta inte Tottenham som spelar näst bäst fotboll i Premier League den här säsongen. Ja de ligger inte i toppen. Men jag tycker faktiskt att det bara är Chelsea som spelmässigt övertygar mer än vad Tottenham gör. Kanske Southampton ska vara med i diskussionen. Manchester United, Arsenal och Manchester City har inte övertygat mig tillräckligt utan de är bara lag som folk respekterar för att de förväntas vara grymma.