Styra upp spelbloggen

Tja. Jag har märkt att jag svävat ifrån mitt initiala koncept här. Jag tänkte ju att det här skulle vara en pokerblogg, men det har blivit mer som en gröt av en massa olika spelkategorier. Men vem bryr sig om det. Jag tycker att allt hör samman ändå. Jag tänkte kanske designa om sidan också. Det här är en spelblogg vars utseende jag gillar. Vad tycker ni?

Men egentligen är det innehållet som ska vara bra. Allt kan se ut lite hur som helst så länge det man skriver är underhållande. Så vi tar väl vid med lite göttigt innehåll. Jag ska ta upp en pokerhand som jag spelade igår:

Position: UTG
Hand: AQ suited (spader)
Bord: six handed

Jag satt alltså under the gun med AQ i spader och tänkte att här måste jag ju höja upp med fem spelare bakom. Jag höjer upp till 4x och får syn av spelaren på knappen. Typiskt. Killen lär ha nåt som är någorlunda connected. Kommer brädan med ett ess, en kung eller en dam eller så reppar jag så klart det. Om det kommer idel låga så satsar jag ju för att se om han går vidare. Jag kan ju ha QQ eller vad som helst i hans ögon. Jag skulle ju också kunna ha något monster på en 3, 6, 7-bräda. Men så kommer ju floppen 10, 10, J. Jag kan både checka och betta här. Jag tror faktiskt att det säkraste är att betta. Om jag checkar så måste jag antingen syna om han satsar, eller raisa. Det går inte att bara check/folda den här floppen. Så säkrast är nog att satsa. Jag satsar och han höjer mig. Inget förvånande där. Jag tycker att en syn här är bättre än fold. Jag kan få färg som bakdörr och jag kan skicka in en kung och få stege. Det enda som skrämmer här är att min motståndare faktiskt har ett monster som han spelar hårt och att jag kommer betala av honom ordentligt om jag fiskar in min färg eller stege. Kungen kommer som brev på posten och här checkar jag. Vi låter honom satsa vidare. Han checkar dock bakom och på femte gatan kommer något irrelevant kort. Jag tänker att jag måste leda här och att han kommer ge upp om jag satsar. Så jag ger honom en chans att bluffa. Jag checkar och han satsar tungt. Jag synar direkt och han viker upp 7, 8. Enkelt spel!